Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
26 jul. Wereldduurrecord 62 uur dubbeltennis behaald!
13 jul. Van de voorzitter
8 jul. Media Meadows Wereldduurrecord dubbelspel tennis
24 jun. Clubkampioenschappen jeugd
24 jun. Inschrijven winterlessen jeugd
13 mei Aanleg tweede hockeyveld MHCU
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
IMG-20170317-WA0001.jpg
IMG_0730.jpg
IMG_0728.jpg
Meest recente foto's
Wereldduurrecord 62 uur dubbeltennis behaald!
 Hans Schoone   Bestuur  276x gelezen

Beste leden,

Het ongelofelijke is gepresteerd! Onze trainer Ronald Vlieland heeft zijn droom waargemaakt, samen met Dennis Bakkum, Kees Beentjes, Rob Klaver en supersub Maarten Koelman. Een wereldrecord gevestigd op de tennisbanen van TV de Dog. Wie had dat ooit durven dromen? Een enorme en bijzondere prestatie waarmee het bestuur de mannen van harte feliciteert. Eeuwige roem voor hen met een enorme uitstraling waarbij onze club op de kaart is gezet in Uitgeest en ver daarbuiten. Hulde ook voor het medisch team die de mannen continu controleerden, masseerden en de juiste voeding toedienden.

Maar ook petje af voor de commissie 62 uur die het evenement zeer strak heeft georganiseerd. Onder de bezielende leiding van Jan Buursma zijn alle onderdelen benoemd, bewaakt en tot uitvoering gebracht. Op een klein incident na is alles vlekkeloos verlopen en dat is bijzonder knap gezien de omvang van het gehele evenement. Meer dan 150 leden hebben een bijdrage geleverd aan deze prestatie en daar zijn wij als bestuur zeer trots op! 

Als voorzitter heb ik veel complimenten in ontvangst mogen nemen. Van leden, aspirant leden, familie, sponsoren tot en met de burgemeester aan toe. Maar de eer gaat toch echt naar de spelers, begeleiding en alle vrijwilligers, die dit mogelijk hebben gemaakt.

De recordpoging is gekoppeld aan het goede doel en binnen onze vereniging is het logisch dat er gekozen is voor Stichting Terre, omdat wij Pleun en Evi, kinderen met het Rett syndroom, in ons midden hebben. Rob en Nathalie van de Stichting Terre, die het hele weekend aanwezig waren, mochten een cheque van E 39.500,- in ontvangst nemen. Dat bleek een voorzichtige schatting, want nu we goed inzicht hebben in alle kosten en baten, zal dit bedrag verder oplopen naar E 45.000,-. Een enorm bedrag dat alle prognoses ver overtreft, mede door alle activiteiten die plaatsvonden naast de recordpoging en de veilingitems die vooral Ronald heeft verzameld door met de paarse bal door Nederland te reizen.

Naarmate de eindstreep steeds meer in zicht kwam, liepen de emoties steeds verder op. Wat voor onmogelijk werd gehouden, ging toch echt gebeuren. De wave werd ingezet door meer dan duizend toeschouwers, fakkels ontstoken en de mannen werden naar het einde toegeschreeuwd. Om 22.01 uur was de ontlading compleet en volgden mooie woorden, maar vooral een indrukwekkende speech van Ronald die nog steeds niet moe leek te zijn.

Spelers, spelersvrouwen, familieleden, fysiotherapeuten, diëtiste, voetpedicure, arts, commissie 62 uur, bouwteam, barteam, onderhoudsteam, schoonmaak, beveiliging, catering, scheidsrechters, ballenjongens, ballenmeisjes, spelbegeleiders, pers, EHBO, Tennisschool Kennemerland, video, vlogger, OSU Radio, fotografie, public relations, automatisering, notaris, websitebouwers, grafische vormgevers, MHCU, FC Uitgeest, Korfbalvereniging Stormvogels, TCU, sponsoren, artiesten, DJ's, geluidsman, gemeente Uitgeest, leden, toeschouwers en iedereen die TV de Dog een warm toedraagt, super bedankt voor jullie inzet en support. Waar een kleine vereniging groot in kan zijn!

Hans Schoone
Trotse voorzitter 

woensdag 26 juli 2017, 00:40 uur
Van de voorzitter
 Hans Schoone   Bestuur  165x gelezen

Beste leden,

Alweer op de helft van 2017 en er gebeurt het nodige op en rond de tennisbanen van TV de Dog. De spanning stijgt bij de spelers en organisatie van het  62 uur Wereldduurrecord. Nog een week en dan barst het geweld in alle hevigheid los. Jan Buursma heeft het voortouw genomen en een strakke planning neergezet en de voortgang bewaakt. Afgelopen dinsdag heb ik de afsluitende vergadering bijgewoond en bijzonder inspirerend om te zien hoe heel veel leden zich inzetten voor het laten slagen van dit evenement. Voor onze vereniging een unieke kans om ons te profileren in de wijde regio. Als bestuur hopen wij van ganse harte dat de spelers hun droom gaan waarmaken en dat er voor de Stichting Rett een prachtig bedrag bij elkaar wordt gespeeld. Wel zijn er nog een aantal plaatsen in te vullen bij de verschillende activiteiten, zoals het bedrijventoernooi, pokertoernooi en tennis by night. Dus bij twijfel vooral inschrijven. De organisatie verdient een ruim deelnemersveld.

Rond ons tennispark is het ook al een en al bedrijvigheid met de aanleg van het tweede hockeyveld. De planning is strak en er wordt alles op alles gezet, zodat de grote werkzaamheden zijn afgerond als de Wereldduurrecordpoging van start gaat. Gezien het hoge tempo lijkt de planning ruimschoots gehaald te worden. Tegelijkertijd is de toegang van ons tennispark naar achteren verplaatst, zodat hulpdiensten en leveranciers ons clubhuis eenvoudiger kunnen bereiken.

Alle aandacht is nu gericht op de 62 uur recordpoging en dat is logisch, maar twee weken later staat het 31e Lands Open Dog dubbeltoernooi alweer op het programma. En daar hebben we ook een naam hoog te houden. De toernooicommissie is al enkele maanden bezig om alles weer op en top voor elkaar te hebben. De inschrijving staat alweer enkele weken open en het aantal inschrijvingen loopt lekker ondanks dat de toernooiweek midden in de grote vakantie valt.

Kort daarna starten de clubkampioenschappen en ook die commissie is druk bezig met de organisatie. Schrijf vooral in en laten we de commissie positief in de problemen brengen door de vele inschrijvingen. Reserveer 17 september alvast in jullie agenda. Dan worden de finales gespeeld en eindigen we met veel gezelligheid door de finaledag van de clubkampioenschappen te combineren met de vrijwilligersavond. Duo Edwin & Faake zijn inmiddels geboekt om in de namiddag/vooravond voor de nodige feestvreugde te zorgen.

Genoeg te beleven dus bij de Dog, dus doe mee of kom kijken bij de verschillende evenementen. Voor diegenen die ondanks al deze activiteiten  toch op vakantie gaan, heel veel plezier en op tijd weer terug om mee te doen aan een van de toernooien.

Hans Schoone

donderdag 13 juli 2017, 21:43 uur
Media Meadows Wereldduurrecord dubbelspel tennis
 Truus van Duin   Bestuur  305x gelezen
Nog twee weken en dan trappen Ronald en zijn mannen Dennis, Rob, Kees en Maarten af op vrijdagochtend 21 juli tot en met zondagavond 23 juli voor het Media Meadows Wereldduurrecord dubbelspel tennis voor Stichting Terre-Rett Syndroom Fonds. Naast deze recordpoging om zoveel mogelijk geld op te halen, worden er tijdens deze dagen op en rond de tennisbanen veel andere activiteiten georganiseerd. Dit betekent, dat de organisatie vanaf MAANDAG 17 juli bezig zal zijn om het een en ander op te bouwen en daardoor kan er GEEN gebruik worden gemaakt om overdag en in de avond vrij te tennissen op baan 1 en 2. De overige banen zijn wel gewoon bespeelbaar. Excuses voor het eventuele ongemak. 
zaterdag 8 juli 2017, 14:22 uur
Woensdag racketochtend
 Truus van Duin   Bestuur  97x gelezen
Beste Doggers, zoals jullie weten organiseren Ed en Hennie van Eijck op de woensdagochtend de racketochtend voor jullie. De komende 3 weken, te weten woensdag 12, 19 en 26 juli komt de racketochtend te vervallen dit ivm een geplande vakantie van Ed en Hennie. Na 26 juli verwelkomen Ed en Hennie jullie weer graag op de woensdagochtend om een lekker balletje te slaan.
zaterdag 8 juli 2017, 14:12 uur


Chinese belangstelling voor TV de Dog
 Hans Schoone   Bestuur  233x gelezen

Valt TV de Dog na ADO Den Haag ook in Chinese handen? Komt er een Chinese investeerder die Heren 1 laat promoveren naar de Hoofdklasse? Niets van dat alles! Vorige week bezocht een Chinese delegatie van zonnepanelen fabriek GoodWe onze vereniging om samen met leverancier 'Kommaaropzon' de aanleg van de zonnepanelen te bekijken en te evalueren. De heren zijn van de afdeling Research en Development en willen ervaringen van klanten gebruiken om hun product en bijbehorende software te verbeteren. Omdat wij met 62 zonnepanelen een middelgroot zonnepanelenpark hebben, heeft de leverancier gevraagd of wij de heren van GoodWe wilden ontvangen. Natuurlijk hebben wij onze medewerking verleend en na een echte kop Dog koffie zijn de heren naar een volgend project vertrokken. Inmiddels hebben wij sinds de installatie met al het zonnige weer € 1.190,- aan zonne-energie opgewekt. Meer info over Kommaaropzon op de link onder de 'Lees meer' button. 

                                                            

zondag 25 juni 2017, 15:00 uur
Clubkampioenschappen jeugd
 Truus van Duin   Jeugd commissie  131x gelezen

Ook dit jaar gaan we de jeugdclubkampioenschappen weer organiseren. We hebben op zondag 3 september voor rood en oranje een event. Vanaf maandag 4 september starten we met groen/geel en dan zullen de finales (rood/oranje/groen/geel) in het weekend van 9 en 10 september gespeeld gaan worden. Vanaf as. maandag krijgen jullie via Ronald en Sharon een inschrijfformulier om je in te schrijven voor dit event. Geef je op en doe vooral mee. Wij rekenen op jullie deelname. 

 

zaterdag 24 juni 2017, 14:22 uur
Inschrijven winterlessen jeugd
 Truus van Duin   Jeugd commissie  147x gelezen
De vakantie staat bijna voor de deur, voorbereidingen worden getroffen om lekker op vakantie te gaan, maar er kan ook alweer ingeschreven worden voor de WINTERLESSEN van de jeugd die eind september gaan beginnen. Dit najaar gaat een PILOT van start voor onze jeugdleden die in de categorie groen/geel spelen. In overleg met de trainers van TV de Dog, heeft de jeugdcommisie besloten om naast de reguliere tennistraining die de meeste kinderen volgen, de kinderen meer naar de tennisbaan te laten komen door extra trainingen te geven. Dit betekent, dat de kinderen extra mogen komen trainen in 1 van de andere groepen (groen of geel). Elk kind kan dus zelf bepalen hoe vaak ze per week trainen waarbij ze in ieder geval 1 vaste trainingstijd hebben, waarop ze zeker trainen. De groepen kunnen soms door deze extra training wat groter zijn, maar de kinderen krijgen hierdoor wel meer speelgelegenheid en daar wil de jeugdcommissie in samenwerking met de trainers wel naartoe werken. Bijvoorbeeld, Annemiek (groen) haar trainingstijd is normaal op maandag 15.00 uur, Annemiek mag daarnaast ook op andere dagen trainen bij andere groepen in haar kleur (groen), bijvoorbeeld op de woensdag en de vrijdag. Annemiek kan dus uiteindelijk zelf bepalen of zij 1, 2 of 3 keer per week gaat trainen, uiteraard wel tegen een kleine vergoeding van 50 euro per kind per lesseizoen (in dit geval de winterperiode). Mocht blijken dat deze opzet geslaagd is, dan wil de jeugdcommissie dit ook voor de kleuren rood en oranje gaan doorvoeren in de zomerperiode van volgend jaar. Vanaf aanstaande maandag delen Ronald en Sharon de formulieren uit voor deze winterlessen. De formulieren zijn ook te downloaden en opsturen mag naar: jeugdcommissie@tvdedog.nl. Trainers en jeugdcommissie rekenen op een grote deelname van jullie kant. Nog wat te vragen of is iets niet helemaal duidelijk, Ronald en Sharon beantwoorden graag jullie vragen.

Download bestanden
inschrijven winterlessen jeugd t/m groep 5 62 KB (48x opgehaald)
inschrijven winterlessen jeugd vanaf groep 5 62 KB (61x opgehaald)
zaterdag 24 juni 2017, 13:40 uur
Onderhoud toegangshek tennispark en bestrating
 Truus van Duin   Bestuur  156x gelezen

Beste leden, 

De onderhoudscommissie laat weten, dat het vanaf morgenochtend tijdelijk lastig is om het tennispark te bereiken. Het toegangshek wordt naar achteren verplaatst en de bestrating wordt opnieuw gedaan. Dus let op bij het betreden van het tennispark en excuses voor het eventuele ongemak.

De onderhoudscommissie

zondag 18 juni 2017, 21:50 uur
Aanleg tweede hockeyveld MHCU
 Hans Schoone   Bestuur  318x gelezen
Beste leden,

Zoals jullie wellicht al gemerkt hebben, zijn bij de parkeerplaats de eerste werkzaamheden gestart voor de aanleg van het tweede hockeyveld van MHCU, dat gedeeld gaat worden met Korfbalvereniging Stormvogels. Bomen en struiken zijn inmiddels verwijderd. Ook vervallen de parkeerplaatsen die grenzen aan het veld van Stormvogels. Die worden op een andere plek weer gecompenseerd, zodat het aantal parkeerplaatsen gelijk blijft.

Als bestuur hebben we nauw overleg gevoerd met de Wethouder Sportzaken en projectleider Conrad Out. Daarbij zijn ook hockey-, voetbal- en korfbalverenging betrokken geweest. Namens TV de Dog hebben wij onze zienswijze neergelegd bij Gemeente Uitgeest. Belangrijke punten zijn een veilige toegang tot het sportpark en oversteek naar ons tennispark. Uiteindelijk is een gezamenlijke visie van de sportverenigingen opgesteld. Een gang naar de Raad van State is even in beeld geweest, maar is niet doorgezet nadat de zienswijze akkoord is bevonden door Gemeente Uitgeest.

Belangrijke wens van MHCU is de afsluiting van het sportpark, zodat onbevoegden geen toegang hebben. Besloten is dat het grote toegangshek wordt afgesloten met een cilinderslot, waarvan alle verenigingen meerdere sleutels bezitten. De naastgelegen looppoort is tussen 7.00 uur en 23.30 uur geopend. Na 23.30 uur sluit de deur zich automatisch. Vanaf het sportpark kan de deur met een drukknop altijd geopend worden, zodat het sportpark altijd verlaten kan worden.

Het voorstel van MHCU om het hek tussen hockey- en tennisvereniging weg te halen om een open karakter tussen de verenigingen te creëren, vindt geen gehoor binnen ons bestuur. Het bestaande hek tussen hockey en tennis blijft bestaan en wordt door de gemeente gerenoveerd. Ook wordt het toegangshek van onze vereniging naar achteren verplaatst, zodat er een ruimere bocht aangelegd kan worden. Door deze ingreep kunnen ook leveranciers en hulpdiensten tot aan het clubhuis doorrijden.

Met MHCU zijn afspraken gemaakt over een veilige oversteek naar ons terrein. Maatregelen worden genomen, zodat er niet wordt ingespeeld op de openbare weg. Inmiddels zijn door MHCU plantenbakken als afscheiding geplaatst en er is een wens voor een inspeelveld op de groenstrook waar een laag hek om wordt geplaatst.
 
De planning is dat het tweede hockeyveld begin augustus wordt opgeleverd. Op alle vergaderingen is door TV de Dog als aandachtspunt genoemd dat er tijdens het 62 uur evenement op 21, 22 en 23 juli een vrije en onbelemmerde toegang moet zijn tot de parkeerplaats en onze vereniging.
 
Als bestuur volgen wij de ontwikkelingen en werkzaamheden op het sportpark nauwgezet om erop toe te zien dat de gemaakte afspraken worden nagekomen. 
 
Hans Schoone  

zaterdag 13 mei 2017, 22:25 uur
Van de voorzitter
 Hans Schoone   Bestuur  255x gelezen

Beste leden,

De nieuwe ledenpassen zijn weer uitgereikt, bardiensten gepland en de incasso heeft zijn werking gedaan voor wat betreft de incasso van de contributiegelden. Kortom, het nieuwe seizoen is weer van start gegaan! En dat is op ons tennispark te merken ook. Volle banen, langere wachttijden en elke avond twee lesbanen. We streven er met zijn allen naar om allemaal nog een beetje beter te worden.

De verschillende competities zijn weer begonnen. Helaas maak ik het zelf minder actief mee, omdat mijn team uit elkaar is gevallen. Gezellige bedrijvigheid op het tennispark, zowel in het weekend als doordeweeks. Altijd weer fijn om te zien als de club op volle toeren draait.

Vanuit het bestuur zijn we blij dat we de zonnepanalen zo snel na de Algemene Ledenvergadering hebben gerealiseerd. Van de investering hebben wij sinds begin maart inmiddels E 445,- terugverdiend door het terug leveren van stroom aan het energienet. Op bestuurlijk vlak zijn we verder druk in overleg met onze buurverenigingen over af- en ontsluiting van het sportcomplex. Als alles volgens plan verloopt, wordt het tweede hockeyveld in de zomermaanden aangelegd. De planning houden wij nauwlettend in de gaten, omdat wij eind juli veel gasten op ons tennispark verwachten tijdens de poging om 62 uur achtereen herendubbel tennis te spelen. De toegang tot ons terrein moet dan zonder belemmeringen zijn. 

Bij de organisatie van een dergelijk evenement komt het nodige kijken. De commissie heeft veel stappen gezet om alles in goede banen te leiden en heeft het draaiboek aan gemeente, milieudienst, brandweer en de veiligheidsregio gepresenteerd. Puntjes op de i zetten, afspraken bevestigen en over drie maanden gaat het dan echt gebeuren.

Verder onderzoeken we de haalbaarheid van de aanleg van een padelbaan. Een sport die een nieuwe dimensie toevoegt aan het tennissen en snel groeit in populariteit. Inmiddels is bekend dat TC Uitgeest ook vergevorderde plannen heeft om een baan op te offeren en twee padelbanen aan te leggen. Ook DEM tennis doet onderzoek. In Alkmaar zijn bij TC Daalmeer inmiddels vier banen aangelegd ten koste van twee tennisbanen. Dat laatste zal bij ons niet het geval zijn, omdat we de huidige capaciteit van onze tennisbanen volop nodig hebben.

Zoals jullie lezen genoeg te doen en het is leuk om bezig te zijn met de verdere ontwikkeling van onze club. Voor de komende weken hoop ik dat de temperaturen snel gaan stijgen, zodat tijdens de competitiedagen lekker buiten gezeten kan worden. Heel veel succes met jullie wedstrijden en veel gezelligheid toegewenst. Ik kom jullie nu en dan aanmoedigen tijdens jullie wedstrijden, zodat ik toch nog een beetje sfeer kan snuiven.

Hans Schoone 

maandag 24 april 2017, 19:29 uur
1 2 3 4
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
  Bestuur
  Ledenadministratie
  Technische comm.
  Jeugd commissie
  Trainingscoord.
  Recreatie comm.
  Open Dog comm.
  Wintercommissie
  Barcommissie
  Sponsorcommissie
 Clubkampioenschappen comm
 Nieuwsbrief
 Webbeheer / Redactie
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
6 April - 28 September
 Racketavond elke donderdag (20.00-23.00) tenzij er andere activiteiten gepland zijn.

12 Augustus - 20 Augustus
 31ste Lands Open Dog Dubbeltoernooi 2017

 Competitie teams 
Senioren
 Dinsdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Dames
 Zondag Heren

Junioren
 Vrijdag Gemengd
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd
 Zondag Jongens